30 Ocak 2013 Çarşamba

İnci'nin özlemle beklediği bebeği Meyzi'nin altın yastığı :)

Canım arkadaşım,akrabam İnci'nin 7yıldır özlemle beklediği bebeği nihayet dün sağlıkla dünyaya geldi.Bende söz verdiğim gibi altın yastığını yaptım an itibariyle bitirdim. :) Bakmayın basit gibi durduğuna çook uğraştırdı ama değdi..Annesine ve babasına hayırlı bir evlat olur inşaAllah..Hoşgeldin MEYZİ bebek.Bu arada isminin anlamı  Farsça'da "İNCİ"demekmiş :)annesiyle aynı ismi taşıyor bir bakıma ne kadar hoş değil mi :) İyi geceler..

29 Ocak 2013 Salı

Sonunda bitti..

Yeleğimi bizzat kendim yaptım.Çeyize koyulacak o diyor annem :)Hadi bakalım..
Arka kısmı 6 numara şişle ve ipi çift kattan örüldü.

28 Ocak 2013 Pazartesi

Evde yenilenen küçük şeyler..

Çerçeveler çook eskiden kalmalar.Renklerinde değişiklik yapıp sade olmalarını istedim.Minik çerçevemi de boyayıp içine aşık Baykuş kondurdum :) Resmini daha önce yayınlamıştım.Panoysa,geçen yıldan kalma..Öylece boyanmayı bekliyordu.Henüz bitmiş değil birkaç birşey daha kondurup cilası atılacak.Bu gecelik bu kadar paylaşım yeter...  :) İyi geceler...

Dede yadigarı sandık


 Bahsettiğim dede yadigarı çeyiz sandığı.Nasıl ama :) beni boya diye bağırıyor değil mi?.Derhal malzeme alıp, resimlerimi çıkartıp, boyamak istiyorum.Dedemden anneme,annemden bana kalacak olan çeyiz sandığım..


Ben bunlarla bişii yaparım ki :)

Akşam ailecek canım dayıma yemeğe davetliydik.Uzun zamandır dayımın evindeki eski ahşap zigon sehpalarda gözüm vardı :) Evdeki yeni sehpaları dayıma hediye edip sizin eskileri alabilir miyim? dediğimde istediğim cevabı aldım çok mutlu oldum :) Ahşap boyamayı çok seviyorum.Yaptığım işleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.Tabii dekupaj resimlerimi de :) Şimdi bu 3lü zigon sehpalarıma nasıl bir uygulama yapsam,onun telaşı içindeyim...

26 Ocak 2013 Cumartesi

Mühürlü Dekupaj Resimleri (netten alıntıdır..)

Dedemin anneme düğün zamanı aldığı çeyiz sandığının üzerini bu güzel resimlerle kolaj yaparak kaplayacağım.Mühürlü resimler ilginizi çekebilir..

























23 Ocak 2013 Çarşamba

Kandilimiz Mübarek Olsun İnşaAllah..

Mevlid Gecesi ve gündüzünü şöylece ihya etmeye çalışmalıyız: 
- Tövbe etmek: Bu mübarek gece kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız. En azından bir tesbih "Estağfirullah" demeliyiz. 

 Salat ü selâm okumak: Peygamberimiz (S.A.V.)'e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okumalıyız. Can ü gönülden, "Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resûlallah" demeliyiz.

- Kur'an-ı Kerîm okumak veya dinlemek: Böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlisi Kur'an-ı Kerim'i okumak, dinlemek ve anlamı üzerinde düşünmektir. Çünkü Kur'an-ı Kerîm Cenâb-ı Hakk'ın insanlığa son mesajıdır. O'nun iyi anlaşılması ve uygulanması halinde insanlık mutlu olacaktır.

 - Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimizin hayatını ve ahlakını okuyup iyice anlamak. Mevlid Gecesini idrak edip ihya ederken bir de şu hususu iyice tefekkür etmemiz gerekir. Mevlid Gecesi neden mübarek, büyük bir gece oldu? Evet neden? Çünkü Hz. Peygamber (S.A.V.) Efendimiz bu gece dünyayı şereflendirdi de ondan…

 ALLAHü Teâlâ'ya tam bir huşu içinde dua ve niyazda bulunmalıyız. Çünkü dua, rahmet kapılarının anahtarı, kulluğun ruhu ve ibadetin özüdür.

- Namaz kılmak: Mevlid Gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya son derece gayret göstermelidir. Kaza namazı bulunan kimseler, bu namazlarını kaza etmeye çalışmalıdırlar. Üzerinde namaz borcu olan kimsenin bu gecede hiç olmazsa bir günlük namaz kaza etmesi uygun olur. 

- Mevlid Gecesi gündüzünde mezarlar, bizden dua bekleyen yakınlarımızın kabirleri ziyaret edilmeli. Ruhlarına Kur'an-ı Kerim okumalı, dua etmeli, onlar için de ALLAH Teâlâ'dan afv ü mağfiret dilemeli, böylelikle ruhları şad edilmelidir. Ayrıca Peygamberimiz (S.A.V.)in, ashabın, tabiinin, diğer büyüklerimizin, akrabalarımızın özellikle analarımızın, babalarımızın... Kısacası bütün Müslümanların ruhlarına Kur'an-ı Kerim okunmalıdır.

- Mevlid Gecesi ve gündüzünde fakir fukarayı, yetim ve kimsesizleri görüp gözetmek, ihtiyaç içerisinde kıvranan din kardeşlerimizin yardımlarına koşmak, onlara imkanlar ölçüsünce tasaddukta bulunmak mutlaka yapmamız lâzım gelen bir husustur. 

20 Ocak 2013 Pazar

Haftasonu yeni buluşum :)

Acaba ben ne yapıyor olabilirim?? Bitmiş hali için sabırsızlanıyorum.Durmak yok yola devam...

16 Ocak 2013 Çarşamba

Annemin eserleri :)



                                                         

    Kurdele Nakışı Seccadeler..

Gelin & Damat Bohçaları

                                                   
Keseler
Bebek Kırlenti
                     Salon Takımı Masa Örtüsü (brezilya nakışı)
                           Salon Takımı Runner
                           Yatak Odası Takımı (yakma işi)


                             İğne Oyası Namaz Örtüsü
                                                      
   İğne oyası fular
                                     Kurdele Kapı Süsü





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...